Slite Matfabrik

Slite Utveckling jobbar med att stödja etablering av nya verksamheter i Slite med omnejd.

Lite då och då får vi förfrågningar om det finns några livsmedelsklassade lokaler att hyra i Slite från entreprenörer som vill börja driva olika livsmedelstillverkning på Gotland. De flesta hänvisar vi till Matverkstaden på Grönt Centrum i Roma som har en jättefin anläggning men flera återkommer och frågar efter något på Norra Gotland. Vi jobbar nu på att tillhandahålla detta i projektet som vi kallar Slite Mat Fabrik.

I Slite har Region Gotland ett utrangerat kök på ca 170 kvadratmeter som ej använts på massor med år och som bara stått tomt. Köket innehåller mycket köksmaskiner som inte använts på säkert 10 år. Vi jobbar nu på att börja hyra detta för att erbjuda 3-4 livsmedelsföretag att dela på lokalerna på en långsiktig basis och därmed dela på hyran så att det kan bli en kostnadseffektiv verksamhet. Verksamheterna behöver passa ihop och ej störa/försvåra för varandra. Det är alltså inte ett hyrkök för några dagar. I dessa tider med dyr el kan vi nämna att detta är en hyra som faktiskt inkluderar: el, värme, ventilation, fettavskiljare, samt användning av de inventarier som fungerar.

Nedan har vi lagt upp lite information om det tänkta upplägget, inventarierna, lokalernas storlek samt gjort en amatörmässig virtuell rundvandring.

Om du efter tagit del av detta är intresserad av en fysisk visning och diskussion så tag kontakt med Peter Patomella på 0700-969617 eller Mait Juhlin på 070-3423213