Frukostmötet fyller 1 år

Frukostmötet fyller 1 år

Varannan vecka är det frukostmöte 0900-1000 på Slitebaden Hotel. Vid frukostarna diskuteras vad som hänt och vad som är på gång i ”Köpingen”. Det först mötet hölls den 25 jan i fjol och nu var det dags för 1-års firande.

Intresseföreningen bjöd på tårta till kaffet. Ett fyrtiotal gäster, från Slite och övriga ön samlades. Jan-Erik Pott ledde som vanligt, diskussionen.

Mikael Erixon ifrån Stenkyrka arbetar med ett projekt för att stärka besöksnäringen på landsbygden.

Mikael var den som, för ett år sedan, inspirerade till frukostmötena. Han berättade om appen ”öppet Gotland” och visade den flagga som skall signalera att det är öppet. 

Robert Ström redogjorde för arbetet med att röja på Lillugnsrev. Gunnar Sillén läste upp en underbar gammal artikel om Slite under första världskriget och berättade om den kurs som startar den 11 februari där Lillugnsrevs historia, fauna och flora skall beskrivas.

På Slite Utveckling pågår ett arbetsmarknadsprojekt som syftar till att digitalisera bilder, berättade Mait Juhlin. Det sker i samverkan med Hembygdsföreningen. Mait håller också på att sammanställa alla motionsaktiviteter som finns i Slite, kommer inom kort på hemsidan.

Underhållet av stranden 2014 diskuterades och förhoppningen är att Regionen skall skjuta till lite mer pengar så att kvaliteten kan upprätthållas. Lars Henning Larsson lovade att sponsra färg och Rosita Fellman lovade att ordna arbetskraft så att ”Elsas kiosk” blir lite vackrare.

Fiberprojekten i Othem och Närs löper vidare och den 19 februari blir det uppstartsmöte för ett projekt i centrala Slite.

Ett nätverk av företag kan skapas för att ordna t.ex. bröllopsfester. Malin Swärd redogjorde för planerna. I Slite finns gott om fina lokaler. Malin dekorerar med heliumfyllda ballonger från Slite Dykservice. Det nystartade företaget ”Tårtverkstaden” levererar bröllopstårtan. Flera duktiga fotografer finns i Slite. Fortsättning följer..

Till sist summerades aktiviteter på gång under veckan som kommer, Arbete på Lillugnsrev, Pubafton på Mac Pizza, bioföreställningar, Gotlandmusikens konsert på Biblioteket och Livesänd Opera från Metropolitan i NY på bion. Full fart i Slite alltså.

2014-01-31 17:45